Paddleboard test – Top 5 bedste oppustelige SUP boards

Bedste SUP board, Bedste paddleboard, Paddleboard test, SUP board test, bedst i test, 2023, Surfmore paddleboard, oppusteligt paddleboard, billigt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard, allround SUP, touring, bedste paddleboard til barn, børn, junior paddleboard, købeguide, guide, hvilket paddleboard er bedst?, Watery paddleboard, watery SUP board

Paddleboard, også kaldet SUP board (forkortelse af Stand Up Paddle) er blevet en meget populær udendørs aktivitet og vandsport. 

Stand Up Paddling er en fantastisk mulighed for at opleve naturen fra vandet. I Danmark kan du stå på paddleboard nærmest overalt. Der er ingen grænser for hvor du kan og hvor du må stå på dit paddleboard. 

Sæsonen peaker henover sommeren, hvor at man ser massere af af de bedste SUP paddleboards på vandet rundt omkring i det ganske land. 

Vil du gerne ud på vandet til sommer og nyde solen? Så bør du kigge efter det bedste SUP board / paddleboard. Lad os hjælpe dig i valget af det bedste SUP board til dig, dit behov og til prisen. 

I denne paddleboard test vil du blive guidet igennem, hvad du bør være opmærksom på inden du køber et SUP board / paddleboard, hvad du bør overveje og hvad du bør kigge efter for at finde frem til det bedste SUP board.

MereSport's Bedst til børn

SURFMORE SUP Børn

MereSport's Anbefaling

2x Watery Paddleboard

MereSport's Premium valg

SURFMORE SUP Board

Et Stand Up Paddle board betegnes oftes som et SUP board eller paddleboard. Paddleboarding er en vandsportsgren, hvor at man står oprejst på SUP boardet og manøvrere rundt med en SUP paddle. 

SUP boarding eller paddleboarding stammer fra Hawaii, hvor det oprindeligt blev brugt som en metode til at navigere på de store bølger i oceanet. 

Det blev senere populært som en sport og en måde at opleve naturen på. I dag er SUP boarding den foretrukne fritidsaktivitet på vandet, da det er nemt at komme i gang med, og alle får en god førstegangsoplevelse på et SUP paddleboard.

Er du på udkig efter det bedste paddleboard til SUP (stand up paddle), så er er mange forskellige typer og mærker at vælge imellem, og det afhænger også af ens personlige præferencer og brug. 

Men jeg vil give dig nogle overvejelser at tage i betragtning, når du vælger det bedste SUP board til dig.

SUP board / Paddleboard typer:

Der findes flere typer af paddleboards, hver designet til specifikke aktiviteter og miljøer:
  1. All-around paddleboard: Disse SUP paddleboards er designet til generel brug og er velegnede til flat vand, små bølger og mindre touring.
  2. Touring paddleboard: Disse SUP paddleboards er designet til længere ture og har en længere og smallere form for mere hastighed, da dens spidse snude bryder lettere igennem vandet.
  3. Racing paddleboard: Disse SUP paddleboards er designet til bedst mulige fart og har en lang og smal form for maksimal effektivitet og får det hurtigst muligt frem i høj fart.
  4. Wave paddleboards: Disse boards er kortere og mere manøvredygtige, og er designet til at kunne håndtere større bølger og tricks.
  5. Yoga paddleboards: Disse boards er bredere og mere stabile, og er designet til at kunne udføre yogaøvelser på vandet Til gengæld er yoga paddleboards ikke beregnede til fart og typisk vil man ikke paddle meget rundt.

Oppusteligt paddleboard

Et oppusteligt paddleboard er et SUP paddle board, der kan tømmes for luft og rulles op for nem opbevaring og transport. De er typisk lavet af slidstærke, punkteringsbestandige materialer og kan pustes op ved hjælp af en pumpe. 

De tilbyder samme stabilitet og ydeevne som et traditionelt hårdt bord, men er mere bekvemt at transportere og opbevare.

Hvis ikke at du står på SUP board på konkurrenceniveau, så findes der flere grunde til at vælge et oppusteligt SUP board frem for et hardboard SUP. 

Oppustelige SUP board er ofte mere overkommelige end hardboard SUP’s, som kan være ret dyre. Det gør oppustrlige SUP boards til en god mulighed for folk som er nye til SUP, eller som leder efter det bedste SUP board til prisen.

Oppustelige paddleboards er også meget mere bærbare end hardboards. De kan tømmes for luft, rulles sammen og opbevares i en rygsæk eller taske, hvilket gør dem nemme at tage med sig eller opbevare i mindre rum. 

Samtidigt er oppustelige paddleboards nemme at sætte op og tage ned. De pumpes op på få minutter og tømmes for luft og pakkes væk lige så hurtigt.

Det er vigtigt at bemærke, at oppustelige paddleboards er nået langt med hensyn til teknologi og materialer, at de nu er så holdbare, stive og yder godt, de betragtes ikke længere kun som et begynder paddleboard, men et seriøst alternativ til SUP hardboards.

Oppustelige paddleboards med mindst to lags PVC er mest holdbart da flere lag betyder at dit board er mere rigid og holdbart. 

Derfor anbefaler vi at vælge et board som er opbygget i minimum to lag. Oppustelige paddleboards med mindre end to lag vil have en kortere levetid.

Faste SUP’s – Hardboard SUP

Hardboard SUPs er paddleboards som er lavet af solidt og fast materiale som EPS skum eller epoxy glasfiber. 

De er mere robuste og holdbare end oppustelige SUP paddleboards, og kan typisk klare større belastninger. 

Hardboard SUP’s er også typisk lettere og mere manøvredygtige end oppustelige SUP paddleboards, hvilket gør dem velegnet til surfe og andre sport med højere hastigheder. 

Hardboard paddleboards er mest populært og egnet til erfarne paddlesurfere og den type paddleboard som bruges i konkurrencer.

Hardboard SUP’s er dog mere modtagelige overfor skader og sværere at transportere rundt eller opbevare. 

Med det sagt, så kan et hardboard SUP også være mere økonomisk i længden, da de ikke skal erstattes eller repareres så ofte som oppustelige SUP paddleboards. 

Men hardboard SUP’s er dyrere end de bedste oppustelige SUP boards, da de er mere komplicerede at producere og kræver mere avanceret værktøj. 

Et hardboard SUP velegner sig mere til øvede paddlesurfere, hvorimod et oppusteligt SUP board vil være et bedre alternativ for de fleste som står på SUP paddleboard på hobbyniveau. 

5 gode grunde til at købe et af de bedste SUP boards

  1. Udendørs træning: Paddleboarding er en god form for udendørs træning, da det kræver brug af mange forskellige muskelgrupper, herunder core, ryg, arme og ben. Det er også en lav-impact træning, der er nem at tilpasse til alle fitnessniveauer. Paddleboarding kan være en udfordrende sport, der kan hjælpe med at øge selvtilliden og forbedre balance og koordination. SUP er træning for hele kroppen, og både muskler, kondition og balance bliver udfordret. Det at du selv kan bestemme hvor hårdt det skal være, gør det muligt for mange at være med. Det forholdsvis brede bræt er udfordrende, men ikke så svært at stå på som fx et surfboard.
  2. Natur: Paddleboarding giver dig mulighed for at nyde og opleve naturen på en unik måde. Det kan være en god måde at se dyreliv og naturscenerier, samtidig med at du får motion. Paddleboarding er samtidigt en fantastisk måde at slappe af og koble fra på. Det kan hjælpe med at reducere stress og øge trivsel.
  3. Familieaktivitet: SUP paddleboarding er en sjov aktivitet for hele familien at deltage i. SUP er for alle og det er forholdsvist nemt at lære at stå på et SUP board. SUP paddleboarding kan være en god måde at få kvalitetstid sammen.
  4. Transportabelt: Paddleboarding er let at transportere og kan tages med på ferie eller weekendture, giver mulighed for at opleve nye steder og kulturer på en unik måde.
  5. Samfund: Paddleboarding er også en god måde at møde andre mennesker, der deler interessen for sporten. Der er mange paddleboardklubber og events, hvor du kan møde andre entusiaster og lære nye tricks og teknikker.

Den bedste måde at teste et paddleboard på er ved at prøve det på vandet, hvis det er muligt. 

Derfor tilbyder de bedste forhandlere af SUP boards, eks. Watery og Surfmore også +100 dages gratis ombytning og returret, hvilket gør det muligt for dig at teste om paddleboardet lever op til dine forventninger.

MereSport.dk's Anbefaling & Bedst til prisen - Bedste SUP board pakketilbud

Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6

  • 2x paddleboard i 6 lags konstruktion - bedste SUP board tilbud
  • Testvinder, bedste paddleboard i test
  • Hurtig levering: Bestil i dag, få leveret i morgen
  • Billigst eller prismatch og 365 dages returret

Watery paddleboard, Watery SUP board, Bedste SUP board, bedst i test, paddleboard test, bedste SUP board til børn, SURFMORE paddleboard, SURFMORE SUP, 2023, paddleboard pakketilbud, SUP-board, SUP board test, bedste paddleboard, Pakketilbud: 2x Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6, oppusteligt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste SUP paddleboard, holdbarhed

SURFMORE Allround SUP Board 10’2 X 33 SUP BOARD

  • Bedste kvalitetspaddleboard -  Stiv Dobbeltlags MSL konstruktion
  • Gennem testet paddleboard - Testet af danske surfere (eksperter)
  • 100 dages returret og 1-2 dages levering

Surfmore paddleboard, Surfmore SUP board, Bedste SUP board, bedst i test, paddleboard test, bedste SUP board til børn, SURFMORE paddleboard, SURFMORE SUP, 2023, paddleboard pakketilbud, SUP-board, SUP board test, bedste paddleboard, SURFMORE ALLROUND 10’2 X 33 SUP BOARD, oppusteligt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard, premium paddleboard

Gå til forhandler

MereSport.dk's Bedst til børn - Bedste SUP paddleboard til børn

SURFMORE Paddleboard til Børn​ 7’6 X 30

  • Det bedste allround SUP board til børn
  • 100 dages returret og 1-2 dages levering

Bedste SUP board, paddleboard test, bedste SUP board til børn, paddleboard til børn, SURFMORE paddleboard, SURFMORE SUP, 2023

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Bedste billige SUP paddleboard

Bestway Hydro-Force Aqua Journey paddleboard

Surfmore paddleboard, Surfmore SUP board, Bedste SUP board, bedst i test, paddleboard test, bedste SUP board til børn, SURFMORE paddleboard, SURFMORE SUP, 2023, paddleboard pakketilbud, SUP-board, SUP board test, bedste paddleboard, Bestway Hydro-Force Aqua Journey Set, oppusteligt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard, billigt paddleboard, begynder SUP paddleboard,

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste Touring SUP paddleboard til prisen

SURFMORE Touring SUP BOARD 11’6 X 31

  • 100 dages returret og 1-2 dages levering

Surfmore paddleboard, Surfmore SUP board, Bedste SUP board, bedst i test, paddleboard test, bedste SUP board til børn, SURFMORE paddleboard, SURFMORE SUP, 2023, paddleboard pakketilbud, SUP-board, SUP board test, bedste paddleboard, SURFMORE TOURING 11’6 X 31 X 6 SUP BOARD, oppusteligt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard, premium paddleboard, touring paddleboard, bedste touring SUP

Gå til forhandler

Før du køber det bedste SUP board til dit behov skal du overveje, hvordan du har tænkt dig at bruge dit paddleboard. 

Vil du bruge dit SUP board primært i roligt vand, som eksempelvis en sø eller en å vil du bruge det i bølgerne ved kysten? Dit formål vil påvirke valget af størrelse og form på dit paddleboard. 

Generelt set, jo større og bredere dit paddleboard er, desto stabilt vil det være, men det vil også være sværere at manøvrere i bølgerne.

Herefter bør du overveje din egen kropsbygning og erfaring. Hvis du en nybegynder til SUP, kan det være en god idé at vælge et bredere og længere SUP board, da det vil være mere stabilt. 

Hvis du er mere erfaren, kan du vælge et mindre og mere manøvrerbart board.

Paddleboardets materiale er vigtigt at tage i betragtning, da det påvirker både vægt og holdbarheden af dit paddleboard. 

De mest almindelige materialer til paddleboards er EPS skum og PVC, begge er lette og stærke. Men vigtigt er det at vælge et SUP board som er konstrueret i flere lag, da det vil være stivere, mere stabilt og holdbart.

Det er også vigtigt at tage i betragtning, hvor ofte og hvor langt du planlægger at transportere dit paddleboard. 

Har du tænkt dig at transportere dit paddleboard med dig og stå på dit paddleboard rundt omkring, så vil det bedste SUP board for dig sandsynligvis være et oppusteligt SUP board med bærehåndtag og med en god opbevaringstaske for at nemmere at kunne transportere det.

Endelig skal du overveje dit budget. Paddleboards varierer i pris fra 1000 kr. for de billigste paddleboards til flere tusinde kr. for de bedste premium paddleboards, afhængigt af kvaliteten, materiale og mærke. 

Det er vigtigt at vælge et paddleboard, der passer til dit budget, men også tage i betragtning, hvor ofte og hvor meget du planlægger at bruge paddleboardet.

Og så kan det også være vigtigt at overveje, hvilket ekstra tilbehør til dit paddleboard, som f.eks. et kajaksæde til dit paddleboard, så du vil kunne konvertere det til en slags hybrid kajak

Det kunne også være en våddragt til SUP, en ny kvalitets paddle, en redningsvest eller svømmevest.

SUP paddleboard til børn

Et stand up paddleboard (SUP) til børn er typisk mindre og har en lavere vægtkapacitet end SUP boards til voksen. 
 
Det bedste paddleboard til børn har også have yderligere sikkerhedsfunktioner såsom en skridsikker overflade eller et håndtag for nem transport. 
 
Ved køb af et SUP paddleboard til barn er det er også vigtigt at overveje barnets SUP niveau og erfaring, når du vælger det bedste SUP board. 
 
Det er bedst at gå efter et begynder SUP board med en bred form, som er er let at balancere på og er mere stabilt.
Bedste SUP board, Bedste paddleboard, Paddleboard test, SUP board test, bedst i test, 2023, Surfmore paddleboard, oppusteligt paddleboard, billigt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard, allround SUP, touring, bedste paddleboard til barn, børn, junior paddleboard, købeguide, guide, hvilket paddleboard er bedst?, Watery paddleboard, watery SUP board
 

Konstruktion

Oppustelige SUP boards er produceret i lag af PVC plastik med vævede fibre der går vertikalt fra SUP boardets deck og igennem hulrummet, hvilket gør boardet parallelt, fuldstændigt stift og meget modstandsdygtigt. Denne teknologi kaldes for drop stitch. 
 
Nogle oppustelige SUP boards er lavet med ét lag PVC plastik, og andre er lavet med kun to lag. Fordelen ved færre lag er den lave vægt af paddleboardet, og ulempen ved færre lag er at boardet vil være mindre stabilt og noget mindre holdbart.
 
Des flere lag et SUP paddleboard er konstrueret i, des større stivhed vil paddleboardet have, hvilket vil øge stabiliteten når du står på og gøre paddleboardet mere modstandsdygtigt overfor skader og slag. 
 
Ellers er decket på de fleste oppustelige SUP boards er dækket med EVA skum padding, der giver en behagelig og skridsikker overflade. 
 

Paddleboard stivhed

Stivheden af et paddleboard refererer til, hvor fast eller fleksibel et paddleboard er. 

Det er en vigtig faktor at overveje, når man vælger det bedste paddleboard, da stivheden af et SUP board kan påvirke stabiliteten, manøvrerbarheden og komforten. 

Et stift paddleboard er mindre fleksibelt og kan være sværere at bøje. Det er typisk mere stabilt, hvilket gør det til det bedste allround paddleboard og velegnet til nybegyndere.

Afhængigt af din SUP-erfaring og brug, kan det være vigtigt at vælge den rigtige stivhed af paddleboardet, for at få den bedste SUP board oplevelse. 

Det er også vigtigt at tage i betragtning, at et stivere SUP board kan være sværere at manøvrere, men vil også være mere stabilt og sikkert.

Stabilitet

Faktorer, der bidrager til stabiliteten på et paddleboard inkluderer bredden og formen af brættet, brættets volumen og finnekonfigurationen. 

Et bredere og fladere bræt giver typisk mere stabilitet, ligesom et bræt med en højere volumen. 

Et bræt med en enkelt finne eller flere finner kan også påvirke stabiliteten. Derudover kan en persons holdning og padleteknik også påvirke stabiliteten på et paddleboard.

Paddleboardets finner, også kendt som skegs, er placeret på bunden af et paddleboard og hjælper med at forbedre boardets stabilitet, sporing og manøvredygtighed. De kommer i forskellige former, størrelser og materialer.

  • Enkeltfinne: De fleste SUP boards har en enkelt større finne placeret i midterst bagpå SUP boardet. Finnen fastgøres ved at indsætte den i den indbyggede kanal til finnen på bagsiden af paddleboardet, hvor at den aftagelige finne kan glide frem og tilbage i og fastgøres.
  • 3-finne setup: Denne opsætning skaber stabilitet på fladt vand og giver god kontrol på SUP boardet. Alle tre finner har omtrent samme størrelse.
  • 2+1-opsætning: Denne konfiguration findes oftest på de bedste oppustelige SUP boards, og inkluderer en større aftagelig centerfinne med en mindre finne på hver side af SUP boardet. Finnen fastgøres ved at indsætte den i den indbyggede kanal til finnen på bagsiden af paddleboardet, hvor at den aftagelige finne kan glide frem og tilbage i og fastgøres.

Finner kan være lavet af forskellige materialer som plastik, glasfiber eller kulfiber. De forskellige finder af forskellig materiale har hver sine egne fordele og ulemper, såsom vægt, holdbarhed og ydeevne. 

Finnestørrelsen og konfigurationen vil afhænge af hvordan du ønsker at bruge dit paddleboard, bølge- og vejrforhold, og dit færdighedsniveau.

SUP board form

Formen på et paddleboard kan have en stor indvirkning på dets præstation i form af fart og stabilitet når du står på dit paddleboard. 

Paddleboards findes flere forskellige former, hvoraf at de forskellige former på SUP paddleboard har hver har deres egne unikke egenskaber og fordele:

  1. Runde SUP boards har en rund form, hvilket ofte er den mest stabile form. Et SUP board som er mere rundt end spids er ideelt SUP board til børn og nybegyndere. Et rundet paddleboard er velegnet til roligt eller stillestående vand, uden stærk strøm eller voldsommere bølger. Det runde SUP board bryder ikke bølgerne lige så let som det gør sig gældende for et pointed / spidst paddleboard, og derfor glider det heller ikke så let igennem vandet og SUP boardet er derfor mindre hurtigt. Men til gengæld er det runde SUP board nemt at manøvre rundt og man kan let vende rundt og ændre retning på vandet. Denne type paddleboard kan også bruges som yoga SUP board, hvor at man kan udføre balanceøvelser. 
  2. Pointed / spids paddleboard har en spids snude på SUP boardet. Den spidse udformning gør at SUP boardet mere aerodynamisk og skyder bedre igennem vandet, bølgerne og vinden. Det er formet lidt i samme stil som en kajak. Et spidst paddleboard kan derfor opnå en højere fart, så du kan padle hurtigere og længere. Denne type paddleboard er velegnet til dig der ønsker at bevæge dig længere fra kysten og stå på SUP i længere tid af gangen og måske i størstedelen af året, inklusiv perioderne hvor at det blæser mere.
  3. Pinned: Et pinned paddleboard, også kaldet allround SUP board er en mellemting mellem en pointed og rounded form, hvilket gør dit SUP board mere allround ved at have en god balance mellem stabilitet og hastighed. 
  4. Ønsker du et paddleboard som kan klare uroligt vand men samtidig har en fin stabilitet og balance og mulighed for fart, så bør du vælge et allround paddleboard med en pinned form. Tænker du at du kommer til at stå meget på SUP board, men ikke ønsker den højeste fart, så vil vi anbefale at kigge efter et allround paddleboard. Her anbefaler vi SURFMORE’s SUP board eller et Watery paddleboard som er produceret i en høj kvalitet og begge SUP boards er utroligt stive i konstruktionen, hvilket skaber en utroligt god stabilitet.
  5. Bedste SUP board, Bedste paddleboard, Paddleboard test, SUP board test, bedst i test, 2023, Surfmore paddleboard, oppusteligt paddleboard, billigt paddleboard, oppustelig SUP, allround paddleboard, allround SUP, touring, bedste paddleboard til barn, børn, junior paddleboard, købeguide, guide, hvilket paddleboard er bedst?, Watery paddleboard, watery SUP board

Volumen

Volumen på et SUP paddleboard er en indikator for, hvor meget opdrift et oppustelig SUP board har. 

Er du en tung surfer, så får du brug for et SUP board med meget opdrift. Og er du en let surfer, så behøver du ikke lige så meget opdrift.

Oppustelige SUP paddleboards med høj volumen er mindre manøvredygtig end oppustelige SUP boards med lav volumen. Derfor er det vigtigt, at du vælger en oppustelig SUP med lige netop den volumen, der bedst passer til din vægt. 

Tabellen inkluderet nedenfor giver en idé om, hvor meget volumen din SUP skal have baseret på din kropsvægt.

SUP board belastning / vægt:

Paddleboard belastning refererer til, hvor meget vægt et paddleboard kan bære. 

Dette er det maksimale vægt, som et paddleboard er designet til at kunne bære, og inkluderer vægten af personen, deres tøj og udstyr, samt eventuelle ekstra vægte, som f.eks. en hund eller en kuffert.

Det er en vigtig faktor at overveje, når man vælger et paddleboard, da det kan påvirke stabiliteten, hastigheden og manøvrerbarheden.

Belastningen af et paddleboard er normalt angivet af producenten og kan variere afhængigt af størrelsen, formen og materialet af paddleboardet. 

Det er vigtigt at vælge et paddleboard, der kan bære din vægt samt eventuelle ekstra vægte, du planlægger at medbringe, for at sikre sikkerhed og komfort.

Det er vigtigt at du vælger et SUP board med den rette volumen (opdrift) som passer til din kropsvægt. 

Hvis man bruger et SUP board uden den rette opdrift i forhold til ens vægt, så vil du risikere at paddleboardet synker til bunds. 

En tommelfingerregel i forhold til at finde det bedste paddleboard til dame og herre er følgende:

  • Kvinde paddleboards 10’0 til 10’6
  • Herre paddleboards 10’6 til 11’6

SUP størrelse

Størrelsen på et paddleboard er en vigtig overvejelse før du køber SUP board. Længden, bredden og tykkelsen af et paddleboard vil påvirke boardets stabilitet, manøvredygtighed, fart og ydeevne. 
 
Generelt set, jo større og bredere dit paddleboard er, desto stabilt vil det være, men det vil også være sværere at manøvrere i bølgerne.
 
Længde: Et længere SUP board er generelt mere stabilt og bedre til at bryde vandet i lige strækninger, hvor at et kortere SUP board er mere manøvredygtigt og bedre når du for eksempel skal dreje på vandet. 
 
Længere paddleboards vil typisk også have en større volumen og være bedre egnet til tungere SUP surfer.
 
Bredde: Et bredere SUP board er typisk mere stabilt og bedre egnet til begyndere, mens et smallere SUP board er mere manøvredygtigt og bedre egnet til øvede SUP surfere. 
 
Et bredere SUP board er også bedre til aktiviteter som kræver mere stabilitet, eks. yoga eller fiskeri, som man også kan dyrke på et SUP paddleboard.
 
Tykkelse: Et tykkere SUP board har typisk mere volumen, hvilket betyder, at det kan bære mere vægt og derfor er bedre egnet til tungere SUP surfere. 
 
Tykkere SUP boards har en tendens til at være mere stabile, men vil også være tungere og sværere at transportere.
 
Det er vigtigt at notere sig brugerens kropsvægt, færdighedsniveau og hvordan SUP boardet skal bruges inden at du kan vælge den bedst egnede størrelse på dit nye SUP board.
 

SUP board / Paddleboard pris

Prisen på et paddleboard kan variere meget afhængigt af faktorer som størrelse, materiale og funktioner. Generelt er oppustelige paddleboards billigere end hardboards, men prisen kan stadig variere meget.
 
Oppustelige paddle boards: Priserne for oppustelige paddle boards kan variere fra omkring 800 kr. til 4.000 kr. eller mere. 
 
Lavere priser kan være lavet af billigere materialer og have færre funktioner, mens dyrere muligheder kan være lavet af mere holdbare materialer og har mere avancerede funktioner.
 
Hardboard paddle boards: Priserne for hardboard paddle boards kan variere fra omkring 3.000 kr. til 10.000 kr. eller mere. 
 
Lavere priser kan være lavet af billigere materialer og have færre funktioner, mens dyrere muligheder kan være lavet af mere holdbare materialer og har mere avancerede funktioner.
 
Det er vigtigt at overveje ikke kun prisen, men også kvaliteten og egenskaberne ved paddleboardet. En billigere løsning er måske ikke det bedste valg i det lange løb, den holder måske ikke så længe eller fungerer måske ikke godt. 
 
Det er altid tilrådeligt at undersøge forskellige muligheder og mærker, før du foretager et køb, læse anmeldelser og spørge andre padlere om deres mening.
 

Opbevaringstaske til transport af SUP board / paddleboard

Med til størstedelen af de oppustelige SUP paddleboards får man en opbevaringstaske / transporttaske. Det er en taske, designet til at beskytte dit paddleboard, når det ikke er i brug. 
 
Det giver ekstra beskyttelse mod ridser, skader og skimmel, og giver også ekstra opbevaringsplads til andet udstyr.
 
Opbevaringstasker til SUP paddleboards kommer i forskellige størrelser, afhængigt af størrelsen af dit board, og kan være lavet af forskellige materialer, såsom nylon eller polyester. 
 
Tasken har oftest en justerbar skulderrem, så det er nemmere at bære rundt på sit paddleboard eller cykle med SUP boardet.
 

Anbefalinger og tips til opbevaring af SUP paddleboard:

Det er vigtigt at opbevare dit paddleboard korrekt for at sikre dets længste levetid og undgå skader. Her er nogle tips til opbevaring af dit paddleboard:
 
  1. Rengøring: Før opbevaring skal dit paddleboard rengøres grundigt for at fjerne sand, mudder og andre forureninger. Brug en mild sæbe og varmt vand til at rengøre dit board, og tør det derefter grundigt af.
  2. Tørring: Lad dit paddleboard tørre helt, før du opbevarer det. Dette er især vigtigt, hvis du har opbevaret det i en våd eller fugtig tilstand, da det kan føre til skimmel eller råd.
  3. Opbevarning i et tørt sted: Opbevar dit paddleboard i et tørt sted, væk fra direkte sollys og varme. Dette kan være i et skur eller et tørt rum i huset.
  4. Opbevar ikke på jorden: Opbevar ikke dit paddleboard på jorden eller i et kælderrum, da det kan skade bunden af dit board. Brug i stedet en paddleboard stativ eller hæng det op i et værelse.
  5. Beskyt det: Dæk dit paddleboard med en beskyttende tæppe eller et dæksel, når det ikke er i brug. Dette vil beskytte det mod ridser, skader og skimmel.
  6. Inflate det: Hvis du har et inflatable paddleboard, så sørg for at det er ordentligt oppumpet, inden du opbevarer det. Dette vil forhindre at det falmer eller skader sig selv.
Husk at regelmæssigt at inspicere dit paddleboard for skader eller tegn på skimmel, og reparere eller erstatte det straks, hvis det er nødvendigt. 
 
Ved at følge disse tip, kan du sikre at dit paddleboard forbliver i god form og klar til brug i mange år fremover.

Tilbehør til det bedste SUP board / paddleboard

Redningsvest på paddleboard – Hvad siger reglerne?

Det er vigtigt at bære en redningsvest eller svømmevest, når du paddleboarder, uanset om du er en erfaren eller nybegynder, og uanset hvor du står på paddleboard, da det er lovpligtigt. 
 
Når du bevæger dig ud på vandet på et fartøj, er der krav om, at du skal medbringe en redningsvest eller svømmevest. 
 
Det gælder, uanset om du er ombord i en sejlbåd eller sejler i kano, kajak eller på paddleboard eller windsurfer.
 
Derudover er en redningsvest er en vigtig sikkerhedsudstyr når man paddleboarder, da det kan beskytte dig mod drukning i tilfælde af at du falder i vandet. 
 
Der er specifikke redningsveste designet til paddleboarding, som er forskellige fra almindelige redningsveste til båd eller svømning.
 
En redningsvest til paddleboarding skal være komfortabel at bære, da det er vigtigt at have den på i længere perioder. Den skal også have justerbare stropper og have mulighed for at tilpasse sig din krop. 
 
Det er også vigtigt at vælge en redningsvest med god synlighed, så andre kan se dig i vandet.
 
En redningsvest til paddleboarding skal også have en automatisk oppustning, hvis du falder i vandet, dette kan være enten ved hjælp af en manuel pull-cord eller en automatisk CO2-patron. 
 
Dette gør det nemmere at holde hovedet oven vande i tilfælde af nødsituation.
 

Pumpe til paddleboard – Manuel og elektronisk pumpe

En paddleboard pumpe er et vigtigt værktøj, hvis du ejer et oppusteligt paddleboard. Pumpen bruges selvfølgelig til at pumpe det oppustelige paddlbeboard op, så det er klar til brug. 

Der findes to typer af pumper til oppustelige paddleboards: manuelle og elektriske SUP pumper.

Manuel pumpe: En manuel pumpe er en håndholdt pumpe, der kræver fysiske kræfter for at pumpe op dit board. 

Det er den billigste og mest almindelige type pumpe, men det kan tage lidt længere tid at inflattere dit board med en manuel pumpe.

Elektrisk SUP-pumpe: En elektrisk SUP pumpe er en pumpe, der bruger strøm til at pumpe dit paddleboard / SUP board. Elektriske pumper er enten bærbare og batteridrevet eller tilsluttes strøm. 

En elektrisk pumpe er normalt hurtigere end en manuel pumpe og kan spare dig for tid og energi, men er selvfølgelig også dyrere.

MereSport.dk anbefaler - Bedste elektrisk pumpe til SUP paddleboard<

Watery elektrisk pumpe til SUP board

Watery elektrisk pumpe til SUP board, Watery elektrisk pumpe til paddleboard, elektrisk SUP pumpe, elektrisk paddleboard pumpe, elpumpe til SUP board, elpumpe til paddleboard, bedste pumpe til SUP, bedste paddleboard, bedste SUP board 2023, SUP board test, paddleboard test

Gå til forhandler

Våddragt til SUP paddleboard

Når du skal ud og padle på din SUP, er det vigtigt at du har den rigtige påklædning på. Dine muskler skal hele tiden holdes varme, og i starten vil du falde i vandet, hvorfor det er en god idé at starte at padle med en våddragt på. 

Dog skal din våddragt være flexibel, så du har mulighed for at bevæge dig.

En våddragt eller en paddleboard-specifik tørdragt er en type tøj, der bæres af paddleboardere for at holde dem varme og beskyttet mod elementerne, mens de er på vandet.

Våddragter: Våddragter er lavet af neopren, et syntetisk gummimateriale, der hjælper med at fange et tyndt lag vand mellem huden og dragten, som så opvarmes af kroppens egen varme. 

Dette holder rytteren varm i koldt vand. Våddragter kommer i forskellige tykkelser og stilarter, såsom heldragter, shorts og forårsdragter.

Tørdragt: En tørdragt er en type vandtæt dragt, der er designet til at holde rytteren helt tør, mens han er på vandet. 

De er lavet af slidstærke, vandtætte materialer som nylon eller Gore-Tex og har vandtætte lynlåse og forseglinger for at forhindre vand i at trænge ind i dragten. 

Tørdragter er en god mulighed for padlere, der vil være på vandet i kolde temperaturer og blæsende forhold, eller for dem, der ønsker at forblive tør, mens de padler i hårdt vand.

Det er vigtigt at huske på, at vandets temperatur og de forventede vejrforhold skal tages i betragtning, når du vælger en paddleboard-dragt. 

Det er altid bedre at tage fejl af forsigtigheden og vælge et jakkesæt, der holder dig varmere, end du forventer at få brug for, da det er lettere at køle ned ved at smide lag end at prøve at varme op, når du er kold.

Tag altid et godt kig på vejrudsigten inden du bevæger dig ud på vandet med dit SUP board. Om sommeren anbefaler vi, at du bruger en 2 – 3 mm våddragt med enten korte eller lange arme og ben. 

På de kolde vinterdage er det nødvendigt med en varm 5 mm våddragt for at holde varmen.

Hvis du fandt denne artikel interessant, så bør du se vores andet indhold om vandsport. Eksempelvis vores guidende artikel til havkajak, hvor at vi har udvalg af de bedste havkajakker og oppustelige kajakker

Eller er du til svømning, og har du interesse i at svømme i åbent vand, så tjek vores guide om det bedste havsvømning udstyr.

Er du interesseret i andre udendørs aktiviteter, så har vi artikler om outdoorløbcyklingski og meget mere. 

Du kan læse om de bedste havetrampolin i vores trampolin test, hvor at vi har udvalgt de bedste trampoliner. 

Ønsker du en af de bedste udendørs aktiviteter som man kan lave flere sammen, så kan vi anbefale et badminton net til haven.

Når du tilbringer massere af tid udenfor om sommeren i solen og samtidigt dyrker motion med udendørsaktiviteter, så er det vigtigt at have styr over sin væskebalance. 

Man sveder salten ud af kroppen når man dyrker motion eller når man sveder om sommeren. 

Derfor er vil det give mening at indtage elektrolytter for at tilføre kroppen de rette salte som skal til for at genoprette en god elektrolytbalance / væskebalance.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Oppustelig SUP board guide - Begynderguide til oppustelige SUP boards
Paddleboard test - Sådan vælger du det bedste SUP paddleboard
Paddleboard test 2024 - Ekspertguide: Bedste oppustelige SUP board

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket SUP paddleboard skal jeg vælge?

Hvilket SUP paddleboard du skal vælge afhænger af dit niveau, og hvordan du ønsker at bruge det. For begyndere kan et bredere og kortere allround paddleboard være nemmere at styre, mens en mere erfaren surfer bør kigge efter et smallere og mere spidst paddleboard for mere fart og manøvredygtighed. Vi anbefaler generelt at man kigger på et SUP board / paddleboard fra Watery eller SURFMORE, da de sælger de bedste kvalitets SUP boards til prisen.

Hvad koster et godt SUP paddleboard?
Prisen på et paddleboard kan variere meget afhængigt af faktorer som størrelse, konstruktion, form og materiale. Generelt er oppustelige paddleboards billigere end hardboard SUP’s, men prisen kan variere. De bedste oppustelige paddle boards koster omkring 1.500 kr. på tilbud og op til 4.000 kr., hvilket også er prisniveauet som vi anbefaler at man bruger på et SUP board / paddleboard.
 
Og skulle du være interesseret i et Hardboard SUP, så vil prisen være 3.000 kr. til 10.000 kr. eller måske endda mere for de bedste.
Er det lovpligtigt at have redningsvest på ved SUP board?

Ja, det er lovpligtigt at have redningsvest eller svømmevest på når du står på SUP board / paddleboard. Det gælder, uanset om du er ombord i en sejlbåd eller sejler i kano, kajak eller på paddleboard eller windsurfer.